Aanbod

Voor wie

Voor jongeren vanaf 12 jaar tot en met jongvolwassenen die (beginnend) risicovol gedrag vertonen.

Werkwijze

1-op-1. Met fysieke training werken aan controle over je eigen handelen. In beweging kun je leren.

Tarieven

Heb je een doorverwijzing? Dan financiert de gemeente mijn zorg. En is dus kosteloos voor ouders.

BOOS ZIJN MAG

Hoe vaak krijg je wel niet te horen dat je niet zo boos moet worden. Of zeg je tegen je kind ‘doe eens normaal’. Natuurlijk mag je wel boos worden, emoties horen bij het leven. Maar misschien word jij extreem kwaad. Zó kwaad dat je de controle over jezelf kwijtraakt en agressief wordt. Of misschien sla je wel helemaal dicht. Het mooie is, je kunt leren om op een andere manier te reageren. Vele jongeren zijn je voorgegaan. Met succes! Samen gaan we sporten en werken aan je zelfbeheersing danwel weerbaarheid.

SPANNINGSREGULATIE

Iedereen is weleens boos. Als je zo vaak boos bent of de spanning zo hoog oploopt kun je behoorlijk in de problemen komen. Dan is het verstandig om iets met je boosheid te doen. Elke ‘botsing’ met familie, klasgenoten, school, vrienden of de politie zorgt voor een negatieve ervaring. Anderen worden bang voor je, je wordt uit een groep geplaats of geschorst. Terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil. Je wilt beter grip krijgen op je boosheid, woede en agressieve reactie.

WEERBAARHEID 

Iedereen is wel eens onzeker. Maar te veel onzekerheid kan je belemmeren in je dagelijks leven. Weinig zelfvertrouwen kan ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Dat je het gevoel hebt dat anderen over je heen lopen. Misschien word je gepest. Trek je je terug op je kamer om te gamen. Of vind je het lastig om grenzen aan te geven met als gevolg dat anderen daar misbruik van maken? Dat is niet oké. Samen met jou ga ik aan de slag om je zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten.

In beweging kun je leren

Ik leer je hoe je de opbouw van spanning in je lichaam kunt herkennen. En hoe je ermee om kunt gaan. Geen praatsessies, maar lekker sporten en sparren met elkaar. Dit helpt je om gezonde keuzes te maken en voor jezelf te kiezen, zonder agressie en vol zelfvertrouwen. Alles vanuit je eigen kracht.

Niet praten maar doen